Visie

KOM IN BEWEGING EN BLIJF GEZOND!

“Een reis van duizend kilometer begint met de eerste stap” LAO-TSE

Als oefentherapeut Mensendieck en Runningtherapeut breng ik mensen in beweging vanuit rust en ontspanning. Bewegen maakt energieker, sterkt tegen de stress van alledag. Je voelt je lekkerder in je vel en kunt je beter focussen op je werk of beter je aandacht houden bij de les.
Bewegen is een belangrijke factor, naast ons veelal zittend bestaan, om lichamelijk en geestelijk goed te kunnen (blijven) functioneren. Tevens draagt het bij aan een gezonde nachtrust. Bewegen vanuit rust, ontspanning en een ontspannen houding zorgt voor een goede balans tussen fysieke en mentale belasting en belastbaarheid.  Bijvoorbeeld bij rugpijn of nek,- schouder- en armklachten bij veelvuldig beeldschermwerk. 

Bij spanningen en onrust is bewegen het beste medicijn zonder bijwerkingen. Mits je dit op een gezonde, gedoseerde manier doet. Bij runningtherapie staat plezier voorop en niet de prestatie. Inspanning en rust zorgen dan samen voor een ontspannen ademhaling en herstel van het (overbelaste) brein.

Uit onderzoek blijkt steeds vaker dat bewegen bij artrose de pijn vermindert en bewegingsbeperkingen doet afnemen.
Inactiviteit vormt een groot risico, zeker als je ziek bent. Bij tal van aandoeningen en ziektes zorgt in beweging blijven voor sneller herstel en verbetert het gezondheid en welzijn.

Kom in beweging en blijf gezond!