Klachten aan arm nek en schouder (RSI-kans)

Heb je last van een stijve of gespannen nek, schouder- of armspieren? Misschien is er sprake van een verkrampte arm of trekt de pijn zelfs door in je arm. (Spannings)hoofdpijn is ook een veel gehoorde en lastige klacht. Het werken op computer, laptop, tablet of smart Phone  werkt dat vaak in de hand (RSI/CANS). Maar ook buiten je werk kun je last hebben van klachten, Bijvoorbeeld tijdens fietsen. Of al dan niet als gevolg van een val of ongeluk.

Wist je dat deze klachten vaak worden veroorzaakt door een ongunstige houding of manier van bewegen, overbelasting en/of te weinig bewegen? Bijvoorbeeld door beeldschermwerk of op de fiets. Nek- en schouderklachten kunnen ook je ademhaling beïnvloeden, waardoor je sneller en/of hoger ademt dan nodig is. Dat kost veel energie waardoor je snel vermoeid raakt.

Wil je advies hoe het beter kan tijdens je werk, hobby of andere bezigheden?

Word je dan bewust van je eigen houdings- en bewegingspatronen én ademhaling in relatie tot je klacht. Je krijgt oefeningen om het aan te pakken. Je leert gezonder bewegen vanuit ontspanning, zodat je weer met volle energie je werk kunt uitvoeren en weer van bijvoorbeeld fietsen of andere bezigheden  kunt genieten.

Voor meer informatie klik hier voor de folder