Clientervaringen

Carolien

Ik had al jaren last van grote slapeloosheid. Via de huisarts kwam ik bij Marlous Wijffels. Ik had al diverse dingen geprobeerd, die op zich tot een verbetering hadden geleid, maar lang niet voldoende en het hield ook geen stand. Ik ging er vanuit dat ik alles op dit vlak al had uitgeprobeerd. Ik kon mij niet voorstellen dat ik nog geholpen kon worden met mijn slaapprobleem, behalve het aanvaarden ervan.
Er bleek nog heel veel winst te behalen om goed te leren ontspannen en te leren om niet altijd in de hoogste stand al mijn taken uit te voeren. Marlous wist dit met hele eenvoudige oefeningen en inzichten te doorbreken. Ik ben Marlous heel dankbaar! Marlous straalt rust uit, luistert goed, stelt de juiste vragen waardoor ze een goede analyse maakt van het probleem en de oorzaak weet aan te pakken.


Paul

Toen ik bij Marlous kwam was mijn houding verkeerd. Ik liep in elkaar gezakt, behoorlijk voorover en met hangend hoofd. Ik had veel last van mijn onderrug. Het had deels te maken met een houding die in mijn familie waart en deels last door een nekhernia. Marlous heeft me tips gegeven en me laten oefenen. Hierdoor kan ik nu weer rechtop lopen en is de pijn in mijn onderrug verdwenen. Daarnaast heeft ze me leren ontspannen. Marlous doet haar werk vanuit een optimistische invalshoek, ze geeft waardevolle tips en ezelsbruggetjes. Voorheen wist ik dat ik rechtop moest gaan lopen maar ik wist niet hoe. Dat weet ik nu wel!

Alex

Met ernstige nekklachten (artrose) via de huisarts bij Marlous terecht gekomen. Met oefeningen en voorbeelden heb ik een gezondere manier van ontspannen staan en zitten geleerd. Ik weet nu zelf beter wat mijn klachten verergeren of verminderen. Veel van mijn problemen bleken samen te hangen met mijn dagelijkse leefstijl en sporten. Dat Marlous zelf fietst is wel zo fijn. Ze gaf zowel praktische tips over de aanpassing van mijn racefiets als aanwijzingen over trainingsopbouw, ademhaling en rust inbouwen. Opmerkelijk is wel dat ik - naast vermindering van pijn en blokkade - ook beter ben gaan slapen. De verbeteringen werken nog steeds door!

Mischa

Ik heb altijd slaapproblemen gehad, in tijden van stress en drukte steekt het altijd weer de kop op. De oefeningen uit de slaaptherapie hielpen me om lichamelijk te ontspannen. Erg nuttig waren ook de gesprekken waarin ik leerde mijn stress- en druktepatronen te zien en met kleine aanpassingen te doorbreken. In slaap vallen lukt beter, vooral vanwege de gedachte dat ik nu beter weet wat ik kan doen, en beter kan laten, om rustig te blijven.

Moeder van Inez

Inez (12jaar) had jaren lang last van haar enkels, bij sporten/voetballen/rennen etc., tot de pijn te erg werd en ze naar Marlous verwezen werd. Zij heeft haar met allerlei (leuke) oefeningen, die Inez ook thuis moest doen, van haar klachten af geholpen. Zolang ze regelmatig de oefeningen blijft doen en daarmee haar enkelspieren sterk houd, gaat het voetballen en sporten weer prima!

Gertruud

Enkele maanden geleden raakte ik overspannen. Ik werk in het onderwijs en het elastiekje knapte plots. Ik was geestelijk en lichamelijk niet veel meer waard. De psychiater verschafte me antidepressiva. De huisarts, die van mening was dat lichaam en geest aangepakt moesten worden, verwees me naar Marlous Wijffels. Ik ben mijn huisarts erg dankbaar. Marlous is een bekwame Mensendiecktherapeute, een bijzonder iemand die in staat is te kijken naar haar patiënt en de behandeling goed daarop afstemt. Aan de hand van uitslagen van logboekscores en vragenlijsten zie ik dat ik erg vooruitga en me veel beter voel. Minder moe, minder gestrest, meer energie. Nadruk ligt op het doen van dingen vanuit rust en ontspanning. Niets moet.
Ik ben begonnen met een looptraining. Ik leer me beter bewegen (ik heb veel last van artrose) en ontspannen. Door de antidepressiva was ik aangekomen, door de training val ik af. 
Marlous leert mij balans te vinden tussen mentale en fysieke inspanning en ontspanning. Ze begeleidt mij intensief en met oprechte belangstelling.
Ik ben heel blij met de resultaten van de therapie!

Aly

Op aanraden van mijn huisarts ben ik naar Oefentherapie Mensendieck gegaan vanwege mijn stijve schouders en nek. Fysio en fitness hadden me tot dan toe niet geholpen. Oefentherapeute Marlous Wijffels doorzag heel snel dat ik mezelf blokkeerde door mijn houding en vastgehouden spanning. Ze gaf me bij elke behandeling enkele oefeningen die niet moeilijk zijn. Een half jaar later kan ik me weer soepel bewegen.  
De begeleiding door Marlous vind ik heel prettig, ondersteunend en behulpzaam. De oefeningetjes gebruik ik nog regelmatig, thuis en op mijn werkplek.

Nicolette

Marlous neemt alle tijd voor je en is een uiterst bekwame en geduldige Mensendiecktherapeute. Uniek is dat zij alle mogelijke houdingverbeterende oefeningen kent en je ook mentaal coacht zodat je een figúúrlijk betere houding krijgt.
Mij hebben de oefeningen voor mijn stressnek, -rug en computerarm erg geholpen. Marlous, bedankt!